Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z pokosem
#1
Mam taki problem bo robię mapkę w której mam taki problem że gdy zaczynam kosić kombajnem zboże pokosu słomy w ogóle nie ma za kombajnem i kombajn się zacina lecz gdy włączę sieczkarnie nic się nie zacina i można kosić , gdy zaczynam kosić trawę tak samo nie ma pokosu i gra się zacina także gdy zaczynam wysypywać zboże to też się zacina i niby się sypie ale się nie wysypuje. Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co zrobić
 
Taka tam sobie reklama.
Taka tam sobie zawartość reklamy
#2
[Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
#3
(01-12-2017, 15:07)radkus25 jak dodać to tipcol bo nie mam tego ? napisał(a): [Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
#4
tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
#5
(01-12-2017, 17:22)radkus25 szukałem na nacie też nic nie ma napisał(a): tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z QQ Pomocy pls GoTo SleeP 9 276 06-07-2017, 01:15
Ostatni post: GoTo SleeP
  Problem z FS17 TheMrMateoPL 13 686 06-01-2017, 14:06
Ostatni post: TheMrMateoPL
  problem z kiszonką a raczej silosem rolnik3p 7 479 05-31-2017, 22:34
Ostatni post: rolnik3p
  Dziwny problem Smoke WeeD 4 309 05-31-2017, 14:30
Ostatni post: Smoke WeeD
  Problem z Radiem Internetowym AgroMaster 3 240 05-29-2017, 08:32
Ostatni post: Steeb
  Problem MrFrodo 2 191 05-27-2017, 20:12
Ostatni post: MrFrodo
  problem z mapą Südthüringen 8MG 5 344 05-25-2017, 23:16
Ostatni post: Dzi4d3k
Sad MAM PRoblem!!! bartek1988 3 268 05-23-2017, 19:27
Ostatni post: super farmer
  problem z GE shark666 1 210 05-22-2017, 21:02
Ostatni post: KLlXD
  PROBLEM Z MODEM gumis55 5 302 05-15-2017, 23:18
Ostatni post: AgroDreamLiner



Przegląda: 1 gości

Menu