Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z pokosem
#1
Mam taki problem bo robię mapkę w której mam taki problem że gdy zaczynam kosić kombajnem zboże pokosu słomy w ogóle nie ma za kombajnem i kombajn się zacina lecz gdy włączę sieczkarnie nic się nie zacina i można kosić , gdy zaczynam kosić trawę tak samo nie ma pokosu i gra się zacina także gdy zaczynam wysypywać zboże to też się zacina i niby się sypie ale się nie wysypuje. Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co zrobić
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
#2
[Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#3
(01-12-2017, 15:07)radkus25 jak dodać to tipcol bo nie mam tego ? napisał(a): [Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#4
tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
#5
(01-12-2017, 17:22)radkus25 szukałem na nacie też nic nie ma napisał(a): tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Sad Problem z aktualizacją Hubert Kaczor 0 10 2 godzin(y) temu
Ostatni post: Hubert Kaczor
  problem MP Rafii517 1 65 Wczoraj, 22:07
Ostatni post: zami
  Problem Z połączeniem się na mp Przemek456 3 76 Wczoraj, 22:04
Ostatni post: zami
  Problem z grą Multi luki132456 2 85 Wczoraj, 22:03
Ostatni post: zami
  DUzy problem z multi Danio15 1 54 Wczoraj, 22:02
Ostatni post: zami
  Problem z wstawianiem screenów. szymek79162 15 162 Wczoraj, 21:14
Ostatni post: szymek79162
  Problem z gra Dominik XD 1 54 Wczoraj, 20:47
Ostatni post: Ziuta
  Problem z kiszonka MrFrodo 2 348 Wczoraj, 20:21
Ostatni post: maro1124
  Problem z całą grą. xNawroŚx 5 99 Wczoraj, 14:58
Ostatni post: xNawroŚx
  Problem z Kiszonką maciek635 10 1,354 Wczoraj, 03:34
Ostatni post: maro1124



Przegląda: 1 gości

Menu