Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z pokosem
#1
Mam taki problem bo robię mapkę w której mam taki problem że gdy zaczynam kosić kombajnem zboże pokosu słomy w ogóle nie ma za kombajnem i kombajn się zacina lecz gdy włączę sieczkarnie nic się nie zacina i można kosić , gdy zaczynam kosić trawę tak samo nie ma pokosu i gra się zacina także gdy zaczynam wysypywać zboże to też się zacina i niby się sypie ale się nie wysypuje. Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co zrobić
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
#2
[Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#3
(01-12-2017, 15:07)radkus25 jak dodać to tipcol bo nie mam tego ? napisał(a): [Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#4
tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
#5
(01-12-2017, 17:22)radkus25 szukałem na nacie też nic nie ma napisał(a): tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  problem z modelem ac3d Damix12 1 25 5 godzin(y) temu
Ostatni post: Szymon Stanislawsławski
  Problem z kolorami w PDA białas 3 40 Wczoraj, 13:51
Ostatni post: AgroDreamLiner
  problem z paszowozem samojezdnym po aktualizacji cezus1111 5 76 Wczoraj, 11:03
Ostatni post: Mefiu
  Problem z pracownikiem po aktualizacji 1.4 Real 3 142 Wczoraj, 03:05
Ostatni post: białas
  Problem z save | CRASH | oskarolbrych 1 57 02-23-2017, 23:00
Ostatni post: mikolaj148242
  Mapa problem Rafał Zalewski 4 60 02-23-2017, 01:11
Ostatni post: Szabat7
  Problem z mapą nie można nabierać w niej wody więc potrzebuję jakiegoś modu z nią. cyna123 5 49 02-22-2017, 23:16
Ostatni post: cyna123
  Claas Tucano Problem z modem Baton32 2 50 02-22-2017, 22:50
Ostatni post: MichaelMF
  Kuhn DLC - KUHN TF 1500 Problem wi2s 0 68 02-21-2017, 01:22
Ostatni post: wi2s
  ge problem bartek2606 2 59 02-21-2017, 00:01
Ostatni post: bartek2606



Przegląda: 1 gości

Menu