Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z pokosem
#1
Mam taki problem bo robię mapkę w której mam taki problem że gdy zaczynam kosić kombajnem zboże pokosu słomy w ogóle nie ma za kombajnem i kombajn się zacina lecz gdy włączę sieczkarnie nic się nie zacina i można kosić , gdy zaczynam kosić trawę tak samo nie ma pokosu i gra się zacina także gdy zaczynam wysypywać zboże to też się zacina i niby się sypie ale się nie wysypuje. Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co zrobić
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
#2
[Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#3
(01-12-2017, 15:07)radkus25 jak dodać to tipcol bo nie mam tego ? napisał(a): [Obrazek: tipcol.jpg]
Jak na załączonym obrazku:
1. Zaznaczasz w Info Layer   TipCol
2. Klikasz na Terrain Info Layer Paint Mode
3. Na obszarze który jest "namalowany na biało" nie będziesz mógł wysypać upraw, 
pokosu i wszystkiego co można wysypywać gdzie się chce....
4. Klikasz Scripts -> FS17 ->Map ->Create Ground Collision Map
5. Zapisujesz i na obszarze na którym nie jest "zamalowany" będzie
można wysypywać wszystko co gra oferuje.

Natomiast jeśli mapa nie ma opcji "TipCol" to trzeba to dodać......
 
Odpowiedz
#4
tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
#5
(01-12-2017, 17:22)radkus25 szukałem na nacie też nic nie ma napisał(a): tego dokładnie nie wiem, z tego co się orientuję to trzeba edytować i3d mapy w notatniku,ale dokładnie jak to nie wiem......
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  problem z gra Piotr Stachura 7 89 5 godzin(y) temu
Ostatni post: AgroDreamLiner
  Problem z całą grą. xNawroŚx 9 196 01-18-2017, 21:09
Ostatni post: radkus25
  problem z silosem santi94 4 78 01-18-2017, 19:35
Ostatni post: maro1124
  Tasmociag problem pawulonn1 2 77 01-18-2017, 18:59
Ostatni post: pawulonn1
  Problem z wstawianiem screenów. szymek79162 17 198 01-17-2017, 17:03
Ostatni post: szymek79162
Sad Problem z aktualizacją Hubert Kaczor 0 51 01-16-2017, 15:47
Ostatni post: Hubert Kaczor
  problem MP Rafii517 1 85 01-15-2017, 22:07
Ostatni post: zami
  Problem Z połączeniem się na mp Przemek456 3 95 01-15-2017, 22:04
Ostatni post: zami
  Problem z grą Multi luki132456 2 101 01-15-2017, 22:03
Ostatni post: zami
  DUzy problem z multi Danio15 1 68 01-15-2017, 22:02
Ostatni post: zami



Przegląda: 1 gości

Menu