Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Błędy w logu
#1
Witam. Czy ktoś umie pozbyć się tych błędów ? bo nie powiem, że są trochę irytujące a chyba każdy z nas chce mieć czysty log Wink

Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_LOWER_BALE_TRANSPORTER in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_MOUNT_BALE_TRANSPORTER in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_RESET_BALECOUNTER in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_LOWER_PICKUP in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_RELOAD_ROPE in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_WORK_MODE in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_MOVE_BALES in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_ATTACHER_SLIDE in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button BEL3LEFT in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button BEL3WARN in SipmaZ224_3
Warning: Missing l10n for button BEL3RIGHT in SipmaZ224_3

Z tego co znalazłem w necie to, że brakuje wpisów w moddesc ale jak to zrobić aby było wszystko dobrze ? Proszę o dokładne wytłumaczenie.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Zamiast np. SIPMAZ224_LOWER_BALE_TRANSPORTER powinno być input_SIPMAZ224_LOWER_BALE_TRANSPORTER
Musisz edytować modDesc (skrypt lua też na podobnej zasadzie, jeśli te wqarningi nadal będą się pojawiały)
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#3
Ok ale gdzie mam to uzupełnić ? bo np. w l10n w text name nie mam takich nazw które są powyżej, są tylko na samym dole w inputBindings. Uzupełniłem to w tym inputBindings tak jak napisałeś ale dalej są w logu błędy.
 
#4
http://farming-simulator.pl/showthread.p...2#pid36422 może i to jest do 17, ale w 15 wydaje mi się że jest podobnie, tu masz rozwiązanie tego problemu
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#5
Sprawdzałem dla przykładu jak to ma wyglądać w modDesc innych modów które nie walą takimi błędami i nie ma nigdzie takiego czegoś, żeby było w l10n przed każdą nazwą input_

Ok już sobie dałem radę i w logu już parę błędów znikło. Po prostu w text name były zupełnie inne nazwy niż te które są w inputBindings ale np. w text name nie ma wgl linijki od włączenia prasy a w input jest i tutaj jeszcze wywala błąd, próbowałem to w text name dopisać ale po tej akcji w logu jest jakiś error. i te 3 dolne błędy nie wiem do jakich funkcji są przypisane bo pierwszy 'move bales' to jest właśnie od włączenia prasy. Aha i jeszcze po tych wszystkich zmianach w grze, jak np. klawiszem v opuszcza się podbierak to zamiast ''opuść podbierak'' jest coś takiego. ''Missing SIPMAZ224_PICKUP_LOWER in l10n_pl.xml. Jak chce podnieść podbierak to jest normalnie ''podnieść podbierak''

Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_MOVE_BALES in Sipma_Z224_2
Warning: Missing l10n for button BEL3LEFT in Sipma_Z224_2
Warning: Missing l10n for button BEL3WARN in Sipma_Z224_2
Warning: Missing l10n for button BEL3RIGHT in Sipma_Z224_2
 
#6
@AgroDreamLiner, to o czym piszesz dotyczy FS17, w 15 nie było jeszcze takiego czegoś (mowa o "input_").
@zajawkowiecone, te linijki oznaczają że użyłeś klawisza o określonej nazwie w sekcji inputBinding ale nie dodałeś tłumaczeń dla tego klawisza w l10n. Wystarczy że dodasz takie linijki:
Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register
Co do błędu z nazwą "SIPMAZ224_PICKUP_LOWER" to znaczy że brakuje polskiego tłumaczenia w takich linijkach jak podałem wyżej (brak tagów <pl> i tekstu pomiędzy nimi).
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Tylko, że tłumaczenia są właśnie w sekcji text name dla tych klawiszy, przynajmniej do większości. W text name były inne nazwy niż w inputBinding np. w text name było ''Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_LOWER_BALE_TRANSPORTER in SipmaZ224_3 '' a w inputBinding  ''Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_LOWER_TRANSPORTERBale in SipmaZ224_3 '' coś na takiej zasadzie było. Więc skopiowałem nazwę z inputBinding i wkleiłem to w text name i w logu błąd znikł.
A co do ''SIPMAZ224_PICKUP_LOWER'' to też jest tłumaczenie w l10n więc nie wiem czemu taka nazwa mi się wyświetlała w grze zamiast ''opuść podbierak''  ale zrobiłem tak, że wszedłem w lua i tam również zmieniłem na taką samą nazwę jak jest w text name i w inputBinding i po tej akcji już mi wyświetliło ''opuść podbierak''.
Tylko w text name nie ma tłumaczenia odnośnie ''Warning: Missing l10n for button SIPMAZ224_MOVE_BALES in Sipma_Z224_2'' czyli od włączenia prasy więc to dodałem do l10n z taką samą nazwą jak jest w inputBinding oraz przetłumaczyłem ''włącz prasę, itp i wtedy pojawił się jakiś error w logu. Możliwe, że też trzeba zmienić nazwę w lua tak jak jest w text name i w inputBinding bo tego nie sprawdziłem jeszcze.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błędy w logu. Małorolny92 0 194 03-18-2018, 08:03
Ostatni post: Małorolny92
  Mapka dwa błędy pawulon 6 476 01-14-2018, 13:06
Ostatni post: pawulon
  Zbugowana słoma/ błędy lua neylanek 0 401 12-10-2017, 21:30
Ostatni post: neylanek
  Season problem w logu criss20ster 0 395 12-08-2017, 18:46
Ostatni post: criss20ster
  Blad w Logu GraczFS17 4 672 11-03-2017, 00:53
Ostatni post: GraczFS17
Exclamation Błąd w logu Dominik Sikora 2 400 08-14-2017, 07:55
Ostatni post: Dominik Sikora
  Błąd w logu Wujmer 1 309 08-12-2017, 23:49
Ostatni post: Dzi4d3k
  Błędy w logu (tylko dla ogarniętych w GE) Jurasik201 8 942 04-16-2017, 10:17
Ostatni post: Jurasik201
  błedy w logu KajMiTo 4 537 03-16-2017, 19:03
Ostatni post: KajMiTo
  Jak naprawić te errory w logu ? :) Jurasik201 8 1,322 02-25-2017, 09:20
Ostatni post: Jurasik201



Przegląda: 1 gości

Menu