Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z mapą
#1
Witam, Mam problem ze swoją mapą a dokładniej z ciągnikami.
Otóż zrobiłem swoją pierwszą mapę i jeszcze jej nie dokończyłem ale chciałem już na niej grać żeby robić poprawki.
Więc kupiłem maszyny.i jak pojechałem ciągnikiem na pole, opuściłem pług i puszczam gaz to ciągnik sam jedzie i nie mogę nim sterować ani wcisnąć esc, po chwili znów mam kontrole tylko po to żeby znów ją stracić. Tak samo jest jak przy skręcaniu stracę kontrole to ciągnik kręci się w kółko. Na innych mapach działa normalnie, na mojej mapie gra nie leguje i nie ma spadków FPS-ów.
Co może być przyczyną i co źle zrobiłem?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku
 
#3
Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
 
#4
(08-11-2017, 08:02)ZeNWolFER napisał(a): Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku

Pousuwałem wszystkie triggery a nawet budynki i nadal to samo, dziwne to jest bo normalnie sie jeździ ciągnikiem,jaja robią się jak np pług wbije się tzw ziemie
 
#5
I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna
 
#6
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
Tylko to jest a triggery na drzwiach są 
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)

(08-11-2017, 09:39)ZeNWolFER napisał(a): I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna

Mam kopie zapasową gdzie nic nie jest usunięte

 
Taka tam sobie reklama.
#7
A masz choć jedno pole kupowane na mapie?
 
#8
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać

A może tak być przez pola? bo ja je w gimpie robiłem
 
#9
(08-11-2017, 11:50)Szabat7 napisał(a): A masz choć jedno pole kupowane na mapie?

mam tylko znacznik ale jak chciałem zrobic nowe pole to nie mam do wyboru zboża i nie ma tekstur, można jakoś przywrócić?
 
#10
Czyli zapewne namieszane w i3d, możliwe że źle sformułowane wpisy dotyczące terrainDetail
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: syy27url.png]
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z modem Seasons Krejs Tv 4 240 03-24-2018, 14:25
Ostatni post: Krejs Tv
  Problem z mapą na Multiplayer dudek15a 5 188 03-20-2018, 13:29
Ostatni post: Dzi4d3k
  Mapa z Seasons Bobik1253 1 198 03-19-2018, 23:06
Ostatni post: AgroMaster
  Problem GE zajawkowiecone 7 303 03-18-2018, 14:13
Ostatni post: Ziuta
  Problem z uruchomieniem gry. Piotrek Groński 2 159 03-18-2018, 11:43
Ostatni post: agRush2k
  Mapa dedar12 0 255 03-18-2018, 08:55
Ostatni post: dedar12
  mapa baszków gumis55 5 193 03-15-2018, 16:30
Ostatni post: Ziuta
  Pilnie mapa Wujmer 1 192 03-11-2018, 13:27
Ostatni post: Bobik1253
  Problem z dedykiem Bobik1253 2 162 03-08-2018, 22:26
Ostatni post: Bobik1253
  problem ze skryptem the trawatv 0 176 03-07-2018, 20:38
Ostatni post: the trawatv



Przegląda: 1 gości

Menu