Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z mapą
#1
Witam, Mam problem ze swoją mapą a dokładniej z ciągnikami.
Otóż zrobiłem swoją pierwszą mapę i jeszcze jej nie dokończyłem ale chciałem już na niej grać żeby robić poprawki.
Więc kupiłem maszyny.i jak pojechałem ciągnikiem na pole, opuściłem pług i puszczam gaz to ciągnik sam jedzie i nie mogę nim sterować ani wcisnąć esc, po chwili znów mam kontrole tylko po to żeby znów ją stracić. Tak samo jest jak przy skręcaniu stracę kontrole to ciągnik kręci się w kółko. Na innych mapach działa normalnie, na mojej mapie gra nie leguje i nie ma spadków FPS-ów.
Co może być przyczyną i co źle zrobiłem?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku
 
#3
Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
 
#4
(08-11-2017, 08:02)ZeNWolFER napisał(a): Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku

Pousuwałem wszystkie triggery a nawet budynki i nadal to samo, dziwne to jest bo normalnie sie jeździ ciągnikiem,jaja robią się jak np pług wbije się tzw ziemie
 
#5
I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna
 
#6
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
Tylko to jest a triggery na drzwiach są 
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)

(08-11-2017, 09:39)ZeNWolFER napisał(a): I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna

Mam kopie zapasową gdzie nic nie jest usunięte

 
Taka tam sobie reklama.
#7
A masz choć jedno pole kupowane na mapie?
 
#8
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać

A może tak być przez pola? bo ja je w gimpie robiłem
 
#9
(08-11-2017, 11:50)Szabat7 napisał(a): A masz choć jedno pole kupowane na mapie?

mam tylko znacznik ale jak chciałem zrobic nowe pole to nie mam do wyboru zboża i nie ma tekstur, można jakoś przywrócić?
 
#10
Czyli zapewne namieszane w i3d, możliwe że źle sformułowane wpisy dotyczące terrainDetail
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem FS 17 Exminator 2 193 12-13-2018, 21:42
Ostatni post: Exminator
  Problem z bramami na mapie Fudzo16 0 694 12-02-2018, 22:14
Ostatni post: Fudzo16
  Problem przy uruchamianiu gry Galant123 0 466 11-30-2018, 12:49
Ostatni post: Galant123
  Problem z sianiem i opryskiwaniem zdroj998 1 545 11-24-2018, 16:47
Ostatni post: Misio
  Pilne ! Problem z tworzeniem mapy ParuVa 6 501 11-16-2018, 16:31
Ostatni post: ParuVa
  czysta mapa?:D D1zZyY 0 422 11-13-2018, 20:21
Ostatni post: D1zZyY
  Problem z modem Unia Pilmet REX 2518 bartex0220 4 664 11-13-2018, 19:33
Ostatni post: bartex0220
  Mapa Ahulneb 4 497 11-11-2018, 15:45
Ostatni post: TheDamian5435
  Problem wojtasw2601 1 428 11-11-2018, 11:14
Ostatni post: agRush2k
  Bardzo duza mapa Kapitan_VLAD 0 280 11-10-2018, 10:52
Ostatni post: Kapitan_VLAD



Przegląda: 1 gości

Menu