Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z mapą
#1
Witam, Mam problem ze swoją mapą a dokładniej z ciągnikami.
Otóż zrobiłem swoją pierwszą mapę i jeszcze jej nie dokończyłem ale chciałem już na niej grać żeby robić poprawki.
Więc kupiłem maszyny.i jak pojechałem ciągnikiem na pole, opuściłem pług i puszczam gaz to ciągnik sam jedzie i nie mogę nim sterować ani wcisnąć esc, po chwili znów mam kontrole tylko po to żeby znów ją stracić. Tak samo jest jak przy skręcaniu stracę kontrole to ciągnik kręci się w kółko. Na innych mapach działa normalnie, na mojej mapie gra nie leguje i nie ma spadków FPS-ów.
Co może być przyczyną i co źle zrobiłem?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku
 
#3
Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
 
#4
(08-11-2017, 08:02)ZeNWolFER napisał(a): Prawdopodobnie podczas robienia mapy coś zgubiłeś albo usunąłeś coś ważnego.
Miałem to samo jak przerabiałem sobie gospodarstwo na jednej z map wGE i podczas usuwania, czyszczenia wywaliłem coś i była masakra dlatego podczas editu lepiej jest te ważne rzeczy chować pod mapę nie usuwać.
Niestety nie pamiętam dokladnie co to było ale grzebałem na gospodarstwie to może jakiś trigger, bo nie bawiłem się w naprawianie tylko zacząłem edit od początku

Pousuwałem wszystkie triggery a nawet budynki i nadal to samo, dziwne to jest bo normalnie sie jeździ ciągnikiem,jaja robią się jak np pług wbije się tzw ziemie
 
#5
I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna
 
#6
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać
Tylko to jest a triggery na drzwiach są 
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)
Error: Failed to open xml file 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'.
Error: index 'bramatartak' not found in AnimatedObject xml 'C:/Users/RagnaR/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/Czystamapa/maps/animatedObjects.xml'!
Error: Running LUA method 'AnimatedObject.onCreate'.
dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua(280) : attempt to index field 'controls' (a nil value)

(08-11-2017, 09:39)ZeNWolFER napisał(a): I tu źle zrobiłeś bo mapa do farminga posiada elementy których usuwać nie można. Można je schować ale usuwać nie
Co z tym zrobić szczerze mówiąc nie wiem czy wystarczy dodać te elementy ale może wypowie się ktoś kto się lepiej zna

Mam kopie zapasową gdzie nic nie jest usunięte

 
Taka tam sobie reklama.
#7
A masz choć jedno pole kupowane na mapie?
 
#8
(08-11-2017, 09:12)Szymon Stanislawsławski napisał(a): Pokaż log. Bo prawdopodobnie jest tak zasyfiony że szkoda gadać

A może tak być przez pola? bo ja je w gimpie robiłem
 
#9
(08-11-2017, 11:50)Szabat7 napisał(a): A masz choć jedno pole kupowane na mapie?

mam tylko znacznik ale jak chciałem zrobic nowe pole to nie mam do wyboru zboża i nie ma tekstur, można jakoś przywrócić?
 
#10
Czyli zapewne namieszane w i3d, możliwe że źle sformułowane wpisy dotyczące terrainDetail
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z mapa Bizon666 0 113 09-15-2018, 11:00
Ostatni post: Bizon666
  problem z paszowozem 8MG 0 100 09-15-2018, 09:10
Ostatni post: 8MG
  MAPA PiekarzGra 1 132 09-09-2018, 15:37
Ostatni post: TheDamian5435
  Mapa ze skryptami radkus25 2 170 09-05-2018, 22:00
Ostatni post: radkus25
  Problem z siewnikiem michalg4 0 117 09-02-2018, 21:20
Ostatni post: michalg4
  Problem Smoke WeeD 1 268 09-02-2018, 20:56
Ostatni post: Szydar
  Problem z dodawaniem kolorów TheUrsusPower 0 89 08-27-2018, 15:28
Ostatni post: TheUrsusPower
  Problem z synchronizacją obiektów Kuba Rolnik 3 125 08-27-2018, 00:34
Ostatni post: user12
  Problem z silosem do kiszonki AgrotechnikPL 10 343 08-23-2018, 21:29
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Problem z Mapą oskarolbrych 9 254 08-20-2018, 20:35
Ostatni post: oskarolbrych



Przegląda: 1 gości

Menu