Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Błąd połączenia z jednej sieci
#1
Lightbulb 
Witam, mam problem, bowiem posiadam dwa konta origin z Farmingiem 2017, ale przy próbie połączenia jak chce włączyc na laptopie i PC wyskakuje błąd połączenia, za drugim razem "Tymczasowa blokada klucza". Powoduje to prawdopodobnie to że i na laptopie i PC mam ten sam IP i gra prawdopodobnie wykrywa to jako próba połączenia z jednego komputera. 

Jakieś rady ktoś ma na to? czy pozostaje dzwonić do dostawcy z pytaniem dlaczego jest ten sam IP w urządzeniach PC, laptop i telefon jeśli są połączone do jednego wifi?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Jak masz 2 konta Origin to raczej nie byłeś w stanie przypisać tego samego klucza do nich więc, albo kupiłeś konto i ktoś z niego korzysta też i zabezpieczenia gry wykryły 2 komputery z tym samym kluczem w MP, albo próbujesz z 1 konta grać na 2 komuterach.
 
#3
(08-20-2017, 14:02)Ziuta napisał(a): Jak masz 2 konta Origin to raczej nie byłeś w stanie przypisać tego samego klucza do nich więc, albo kupiłeś konto i ktoś z niego korzysta też i zabezpieczenia gry wykryły 2 komputery z tym samym kluczem w MP, albo próbujesz z 1 konta grać na 2 komputerach.


Nie nie nie to jest inaczej  Smile Ja mam własne konto Origin z grami, kumpel ma własne konto z grami, oboje posiadamy Farminga17, gry kupowane oficjalnie na Originie, nie na allegro, czy jako czyjeś konto :/ Problem raczej widnieje po stronie tego całego IP, bo to włącza się na zasadzie jakby logował się z jednego kompa na dwóch kontach i odpali grę :/  Nie wiem czy to sieć coś popaprała, bo na każdym urządzeniu połączonym na wifi, jestem widoczny z jednego adresu IP. Podobnie mamy w L4D2 czy nawet Strognholdzie Crusader  Nie wiem Problem znika jeżeli kumpel gra na swoim koncie u innego dostawcy internetu -.-
 
#4
A adresów MAC kart sieciowych nie macie takich samych skoro dostajecie takie sam adres IP?
Wiem, że normalnie mało prawdopodobne, ale może coś kombinowaliście z nimi? Dostawca to nie pomoże, bo to co najwyżej problem routera i jeżeli dostawca ma do niego dostęp (sprzęt dzierżawiony) to może co ewentualnie zresetować.
 
#5
(08-21-2017, 08:24)Dzi4d3k napisał(a): A adresów MAC kart sieciowych nie macie takich samych skoro dostajecie takie sam adres IP?

Właśnie w tym problem, że nie. U sąsiada jest tak samo, że z urządzeń podłączonych do jego wifi (ten sam dostawca) jest widoczny jako jedno IP. Już ręce, cycki opadają bo walczę z tym kilka miesięcy -.-  wleb 

Kiedyś były problemy z netem zadzwoniłem do dostawcy, coś pozmieniał i w sumie chyba od wtedy nie da się grać... Przed ich zmianą pamiętam graliśmy razem, na tym samym połączeniu wifi, właśnie na laptopie i PC  Cry
 
#6
Ojjj, ale to mylisz pojęcia adresów prywatnych z publicznymi i walczysz nie o to co trzeba.
Poczytaj:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Adres_prywatny
i to nie może być problemem. Nie musisz mieć publicznego IP żeby grać. Publiczne IP jest potrzebne do stawiania np. serwera WWW (tak w uproszczeniu).

Tu raczej problem leży po stronie tego, że porty sieciowe się nie przekierowują i jeżeli dostawca Ci to pozmieniał to może jest tak jak napisałem wyżej (edytowany post). Jaki to operator?
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Znaczy w sensie te IP co mi pokazuje w routerze oraz adresy MAC różnią się od siebie, o tym mówimy, nie? ? a dostawca to "Proflink" nieduża raczej firma swiatłowodowa Smile
 
#8
(08-21-2017, 09:23)Misiek1994 napisał(a): Znaczy w sensie te IP co mi pokazuje w routerze oraz adresy MAC różnią się od siebie, o tym mówimy, nie? [...]

Tak, a router jest Twój (masz hasło do panelu), czy operatora?
I drugie istotne pytanie czy każdy ma publiczny IP (wątpię przy takim małym operatorze) czy wszyscy z okolicy mają jedno?
Żeby to sprawdzić wejdź np. na adres:
https://www.whatismyip.com/what-is-my-pu...p-address/
jeżeli Ty i sąsiad z mieszkania/budynku obok macie takie samo w tym samym czasie to znaczy, że wasza sieć wygląda tak:

Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

I jest to kiepska sytuacja, bo od operatora zależy czy gra będzie Ci działała.

Jeżeli będzie mieli różne IP to wtedy za Waszymi routerami jest już Internet i wtedy tylko konfiguracja Waszych domowych routerów może przeszkadzać w grze.
 
#9
Jeśli macie od tego samego dostawcy i macie do samo IP zewnętrzne to powinno was wykrywać jako sieć domową (ten co wchodzi na serwer zamiast kuli ziemskiej powinien widzieć domek przy waszym serwerze) i powinno to działać bez problemu bo wasze wewnętrzne IP są różne (niemożliwe jest, aby 2 urządzenia miały to samo IP w danej sieci bo żadne z nich nie będzie działało). Spróbujcie użyć Hmachi, Tunngle albo innego tego typu programu do stworzenia wirtualnej sieci LAN, wtedy na pewno powinna gra was uznać za 1 sieć (tak jakbyście oba kopy w 1 domu pod 1 router podłączyli) i powinno to działać bez problemu.
 
#10
(08-21-2017, 12:07)Dzi4d3k napisał(a):
(08-21-2017, 09:23)Misiek1994 napisał(a): Znaczy w sensie te IP co mi pokazuje w routerze oraz adresy MAC różnią się od siebie, o tym mówimy, nie? [...]

Tak, a router jest Twój (masz hasło do panelu), czy operatora?
I drugie istotne pytanie czy każdy ma publiczny IP (wątpię przy takim małym operatorze) czy wszyscy z okolicy mają jedno?
Żeby to sprawdzić wejdź np. na adres:
https://www.whatismyip.com/what-is-my-pu...p-address/
jeżeli Ty i sąsiad z mieszkania/budynku obok macie takie samo w tym samym czasie to znaczy, że wasza sieć wygląda tak:

Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

I jest to kiepska sytuacja, bo od operatora zależy czy gra będzie Ci działała.

Jeżeli będzie mieli różne IP to wtedy za Waszymi routerami jest już Internet i wtedy tylko konfiguracja Waszych domowych routerów może przeszkadzać w grze.


Więc IP mamy inne. Co do tego że nie łączy się próbowaliśmy już chyba wszystkiego. Hamachi też kilkukrotnie niestety bez powodzenia, cos jest u dostawcy, bo przy Hamachi przy próbie połączenia się ze sobą jeden z nas ma zawsze ostrzegawczy trójkąt  Angry zaraz dodam ss'y co pokazuje przy próbie połączenia  Huh

Więc tak, nie można nawet wyszukać mojego serwera. Wywala błąd i wyrzuca do menu głównego, po chwili wyrzuca także z serwera na kompie (tam gdzie postawiłem). Potem przy próbie połączenia napisane jest, że klucz został tymczasowo zablokowany, no już nie mam pojęcia co jest nie tak  W ryj
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błąd (error) lupa1234 0 79 06-11-2018, 19:27
Ostatni post: lupa1234
  Model w GE znika dziwny błąd LifeFox 007 0 85 05-12-2018, 02:49
Ostatni post: LifeFox 007
  Bład podczas proby otwarcia mapy FS17_Gamsting w GE Welcio17 11 366 04-28-2018, 18:29
Ostatni post: Misio
  [SzukamSzukam jednej osoby na dedyka. Damian2053 2 561 04-07-2018, 20:00
Ostatni post: Papa smerf
  Błąd z farmingiem Vertonosky 1 213 03-02-2018, 14:43
Ostatni post: Dzi4d3k
  LS 17 przycina się podczas gry na jednej mapie. ruski1503 3 287 02-03-2018, 20:40
Ostatni post: ruski1503
  Błąd engine 7.0 edward93 2 205 01-30-2018, 08:15
Ostatni post: edward93
  Błąd na mapie - skiba w poprzek orki jacekz40 2 231 01-09-2018, 23:48
Ostatni post: jacekz40
  Nie Udało się nawiązać połączenia z grą wiało osobową MaTi 4 305 12-25-2017, 15:51
Ostatni post: MaTi
  Nie udało się nawiązać połączenia z grą wieloosobową zuru 10 1,938 12-12-2017, 16:17
Ostatni post: roger04



Przegląda: 1 gości

Menu