Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z sadzeniem drzew
#1
Cześć, problem polega na tym, że nie mogę nigdzie sadzić drzew, czy to na terenach leśnych czy na polach. Oprócz tego jak opuszczę włączoną sadzarkę, to ciągnik przestaje reagować, nie skręca, a kiedy podnoszę sadzarkę, to ruch nie jest płynny tylko takie jakby wyrwanie i w ułamku sekundy jest podniesiona. Mapa na której gram to Górale v5, ale sprawdzałem też na Sosnovce i tam raz mi się udało kilka drzew zasadzić, ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie. Macie jakieś pomysły, jak to naprawić?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
(08-30-2017, 22:00)Holkar napisał(a): [...]
ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie
[...]

Ale ponownie na której? Sosnówce?
Po pierwsze do jednego zapisu powinna być zaznaczona tylko jedna mapa, czyli jak startujesz na standardowej, to nie możesz mieć później w modach zaznaczonej mapy z modów.
Po drugie czy na wersji mapy Górale, na której grasz jest "mod-błota"? Oznaczenie V5 to w tym przypadku nie wersja, tylko powiedziałbym raczej edycja (wydanie). Wersje to te, które różnią się drobnymi szczegółami (poprawkami), jak np. dodane uprawy, ale mapa wygląda tak samo.
 
#3
Dzięki serdeczne, za odpowiedź. Zrobiłem jakby kolejny zapis i odznaczyłem wszystkie mapy oprócz Górali i poszło, udało się te drzewa posadzić tak na poboczu przy sklepie, bo na szybko testowałem. Zaraz będę testował w innych miejscach, ale myślę, że już powinno pójść. Czy ma mod błota? Nigdzie nie pisze nic na ten temat, a jak sobie poszukałem filmiki na yt co ten mod powoduje, to wnioskuje, że jednak tego modu nie ma. To źle czy dobrze? Bo szczerze mówiąc spodobał mi się ten mod i chciałbym go dodać. Tylko pytanie, czy się nie będzie gryzło z tym sadzeniem?
 
#4
Zgadza się, mod jest fajny, ale w niektórych edycja powoduje problemy z sadzeniem drzew.
Piszę niektórych, bo wychodzi na to, że krąży już ich kilkanaście, ponieważ autor nie publikuje aktualizacji w jakimś konkretnym miejscu i co niektórzy bardziej ogarnięci modyfikują kod na swoje potrzeby.
W jednej z modyfikacji jest rozwiązany problem z sadzeniem drzew, ale nie grałem na Góralach i nie wiem czy mają ten mod.
 
#5
A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.
 
#6
(08-31-2017, 13:44)Holkar napisał(a): A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.

Ale to nie jest mod, który wrzuca się w postaci archiwum do katalogu modów. To jest skrypt lua i pliki .xml, .i3d i tekstury, które dorzuca się do mapy zgodnie z poradnikiem, a potem maluje w Giants Edytorze w miejscach gdzie miało by być takie błoto.
Więc jeżeli dobrze radzisz sobie z edycją map to poszukaj modyfikacji o nazwie Terrain and Dirt Control, a razem z nią powinie być poradnik dodawania do mapy.
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Dobra, to już wszystko wiem, dzięki serdeczne raz jeszcze.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z modami Kacperrr 2 1,654 03-28-2022, 22:10
Ostatni post: Kacperrr
  Problem z grą Pi0teR 0 885 03-19-2022, 11:14
Ostatni post: Pi0teR
  Problem z instalacją FS 17 MrJakubek 0 2,045 09-10-2021, 21:40
Ostatni post: MrJakubek
  Problem z giants editor pro100wd 4 2,356 02-21-2021, 23:36
Ostatni post: Rusheer
  Problem z instalacja Kamil99 1 1,698 07-20-2020, 20:02
Ostatni post: Ziuta
  Problem z kluczem produktu do: FS17 Oficjalny dodatek 2 Snoper Smokio 3 2,344 07-01-2020, 14:55
Ostatni post: Ziuta
  Problem z mapą Kacper0345 1 2,177 04-25-2020, 13:00
Ostatni post: ninjafarmer404
  xbox one + win 10 wspólna gra problem mateuSZostek 2 2,533 04-16-2020, 02:36
Ostatni post: mateuSZostek
  Problem mikarek2002 4 5,149 02-15-2020, 15:12
Ostatni post: mikarek2002
  problem z modyfikacjami Tony_Stark 1 2,202 12-27-2019, 11:19
Ostatni post: krys239



Przegląda: 1 gości

Menu