Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z sadzeniem drzew
#1
Cześć, problem polega na tym, że nie mogę nigdzie sadzić drzew, czy to na terenach leśnych czy na polach. Oprócz tego jak opuszczę włączoną sadzarkę, to ciągnik przestaje reagować, nie skręca, a kiedy podnoszę sadzarkę, to ruch nie jest płynny tylko takie jakby wyrwanie i w ułamku sekundy jest podniesiona. Mapa na której gram to Górale v5, ale sprawdzałem też na Sosnovce i tam raz mi się udało kilka drzew zasadzić, ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie. Macie jakieś pomysły, jak to naprawić?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
(08-30-2017, 22:00)Holkar napisał(a): [...]
ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie
[...]

Ale ponownie na której? Sosnówce?
Po pierwsze do jednego zapisu powinna być zaznaczona tylko jedna mapa, czyli jak startujesz na standardowej, to nie możesz mieć później w modach zaznaczonej mapy z modów.
Po drugie czy na wersji mapy Górale, na której grasz jest "mod-błota"? Oznaczenie V5 to w tym przypadku nie wersja, tylko powiedziałbym raczej edycja (wydanie). Wersje to te, które różnią się drobnymi szczegółami (poprawkami), jak np. dodane uprawy, ale mapa wygląda tak samo.
 
#3
Dzięki serdeczne, za odpowiedź. Zrobiłem jakby kolejny zapis i odznaczyłem wszystkie mapy oprócz Górali i poszło, udało się te drzewa posadzić tak na poboczu przy sklepie, bo na szybko testowałem. Zaraz będę testował w innych miejscach, ale myślę, że już powinno pójść. Czy ma mod błota? Nigdzie nie pisze nic na ten temat, a jak sobie poszukałem filmiki na yt co ten mod powoduje, to wnioskuje, że jednak tego modu nie ma. To źle czy dobrze? Bo szczerze mówiąc spodobał mi się ten mod i chciałbym go dodać. Tylko pytanie, czy się nie będzie gryzło z tym sadzeniem?
 
#4
Zgadza się, mod jest fajny, ale w niektórych edycja powoduje problemy z sadzeniem drzew.
Piszę niektórych, bo wychodzi na to, że krąży już ich kilkanaście, ponieważ autor nie publikuje aktualizacji w jakimś konkretnym miejscu i co niektórzy bardziej ogarnięci modyfikują kod na swoje potrzeby.
W jednej z modyfikacji jest rozwiązany problem z sadzeniem drzew, ale nie grałem na Góralach i nie wiem czy mają ten mod.
 
#5
A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.
 
#6
(08-31-2017, 13:44)Holkar napisał(a): A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.

Ale to nie jest mod, który wrzuca się w postaci archiwum do katalogu modów. To jest skrypt lua i pliki .xml, .i3d i tekstury, które dorzuca się do mapy zgodnie z poradnikiem, a potem maluje w Giants Edytorze w miejscach gdzie miało by być takie błoto.
Więc jeżeli dobrze radzisz sobie z edycją map to poszukaj modyfikacji o nazwie Terrain and Dirt Control, a razem z nią powinie być poradnik dodawania do mapy.
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Dobra, to już wszystko wiem, dzięki serdeczne raz jeszcze.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z otwieraniem bram kubusmiszcz 1 90 12-19-2017, 21:57
Ostatni post: Janusz Sobina
  Lubelska dolina v 3.1 problem ze sprzedażą zwierząt. Michał MM 0 52 12-19-2017, 21:15
Ostatni post: Michał MM
  problem z kiszonką Darecki30 2 80 12-17-2017, 10:55
Ostatni post: Darecki30
  Problem z dedykiem kacperlewy200 1 72 12-16-2017, 10:22
Ostatni post: Ziuta
  Dziwny problem z modem?? Marcin Chmiest 2 166 12-13-2017, 22:51
Ostatni post: Marcin Chmiest
  Problem z konwertem. Małorolny92 3 94 12-12-2017, 23:14
Ostatni post: lookee86
  problem z skryptem 8MG 11 308 12-12-2017, 22:20
Ostatni post: Małorolny92
  Problem z ciągnikiem steyr 4115 Chłop_maciej 1 73 12-10-2017, 19:53
Ostatni post: agRush2k
  wycinka drzew kamilos Farming 2 106 12-10-2017, 11:33
Ostatni post: kamilos Farming
  Problem z traktorami dudi777 2 118 12-09-2017, 18:30
Ostatni post: dudi777



Przegląda: 1 gości

Menu