Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z sadzeniem drzew
#1
Cześć, problem polega na tym, że nie mogę nigdzie sadzić drzew, czy to na terenach leśnych czy na polach. Oprócz tego jak opuszczę włączoną sadzarkę, to ciągnik przestaje reagować, nie skręca, a kiedy podnoszę sadzarkę, to ruch nie jest płynny tylko takie jakby wyrwanie i w ułamku sekundy jest podniesiona. Mapa na której gram to Górale v5, ale sprawdzałem też na Sosnovce i tam raz mi się udało kilka drzew zasadzić, ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie. Macie jakieś pomysły, jak to naprawić?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
(08-30-2017, 22:00)Holkar napisał(a): [...]
ale kiedy odpaliłem grę ponownie pojawił się ten sam problem i na tej mapie
[...]

Ale ponownie na której? Sosnówce?
Po pierwsze do jednego zapisu powinna być zaznaczona tylko jedna mapa, czyli jak startujesz na standardowej, to nie możesz mieć później w modach zaznaczonej mapy z modów.
Po drugie czy na wersji mapy Górale, na której grasz jest "mod-błota"? Oznaczenie V5 to w tym przypadku nie wersja, tylko powiedziałbym raczej edycja (wydanie). Wersje to te, które różnią się drobnymi szczegółami (poprawkami), jak np. dodane uprawy, ale mapa wygląda tak samo.
 
#3
Dzięki serdeczne, za odpowiedź. Zrobiłem jakby kolejny zapis i odznaczyłem wszystkie mapy oprócz Górali i poszło, udało się te drzewa posadzić tak na poboczu przy sklepie, bo na szybko testowałem. Zaraz będę testował w innych miejscach, ale myślę, że już powinno pójść. Czy ma mod błota? Nigdzie nie pisze nic na ten temat, a jak sobie poszukałem filmiki na yt co ten mod powoduje, to wnioskuje, że jednak tego modu nie ma. To źle czy dobrze? Bo szczerze mówiąc spodobał mi się ten mod i chciałbym go dodać. Tylko pytanie, czy się nie będzie gryzło z tym sadzeniem?
 
#4
Zgadza się, mod jest fajny, ale w niektórych edycja powoduje problemy z sadzeniem drzew.
Piszę niektórych, bo wychodzi na to, że krąży już ich kilkanaście, ponieważ autor nie publikuje aktualizacji w jakimś konkretnym miejscu i co niektórzy bardziej ogarnięci modyfikują kod na swoje potrzeby.
W jednej z modyfikacji jest rozwiązany problem z sadzeniem drzew, ale nie grałem na Góralach i nie wiem czy mają ten mod.
 
#5
A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.
 
#6
(08-31-2017, 13:44)Holkar napisał(a): A mógłbyś podać namiary na tą modyfikację? To chętnie bym potestował.

Ale to nie jest mod, który wrzuca się w postaci archiwum do katalogu modów. To jest skrypt lua i pliki .xml, .i3d i tekstury, które dorzuca się do mapy zgodnie z poradnikiem, a potem maluje w Giants Edytorze w miejscach gdzie miało by być takie błoto.
Więc jeżeli dobrze radzisz sobie z edycją map to poszukaj modyfikacji o nazwie Terrain and Dirt Control, a razem z nią powinie być poradnik dodawania do mapy.
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Dobra, to już wszystko wiem, dzięki serdeczne raz jeszcze.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z mapą Paw3ll 4 353 09-18-2018, 02:28
Ostatni post: Szydar
  Problem z mapa Bizon666 0 120 09-15-2018, 11:00
Ostatni post: Bizon666
  problem z paszowozem 8MG 0 109 09-15-2018, 09:10
Ostatni post: 8MG
  Problem z siewnikiem michalg4 0 124 09-02-2018, 21:20
Ostatni post: michalg4
  Problem Smoke WeeD 1 280 09-02-2018, 20:56
Ostatni post: Szydar
  Problem z dodawaniem kolorów TheUrsusPower 0 89 08-27-2018, 15:28
Ostatni post: TheUrsusPower
  Problem z synchronizacją obiektów Kuba Rolnik 3 129 08-27-2018, 00:34
Ostatni post: user12
  Problem z silosem do kiszonki AgrotechnikPL 10 364 08-23-2018, 21:29
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Problem z Mapą oskarolbrych 9 256 08-20-2018, 20:35
Ostatni post: oskarolbrych
  Zmiana tekstur, problem Dominik Kozber 4 384 08-20-2018, 12:57
Ostatni post: Dominik Kozber



Przegląda: 1 gości

Menu