Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Kilka problemów z tworzeniem mapy
#1
Witam,

przerabiam mapę Bjornholm i mam kilka pytań. 

1. Jak zrobić aby pole startowe na którym jest posiana pszenica było użyźnione tak jak pole na Goldcrest Valley? Zmieniłem teksturę w GE na taką po nawożeniu ale to nic nie daje, pole nadal jest nie użyźnione.
2. Jak zmienić nazwy skupów na swoje, ale tak aby były przetłumaczone na wiele języków? 
Robię tak:
otwieram plik "map01.xml" i znajduję linijkę ze skupem np. <tipTrigger index="FARMER_1" stationName="station_farmer1GCV"
zmieniam stationName na np. "station_WindMill"
otwieram plik modDesc.xml i dodaję linijkę 
<l10n>
<text name="FARMER_1">
<en>Wind Mill</en>
<de>Wind Mill</de>
<pl>Młyn wiatrowy</pl>
</text>
</l10n>
zapisuję.
Następnie otwieram mapę w GE, otwieram tipTrigger danego skupu i dodaję atrybut
typ: string
name: stationName
value: station_farmer1GCV
zapisuję.

I nie działa. Why?

Jakieś pomysły?
Z góry dzięki za pomoc
Farming Simulator 19
Xbox One X
 
Taka tam sobie reklama.
#2
W linijce
Cytat:<text name="FARMER_1">
musisz podać nazwę z
Cytat:stationName="XXX"
 
#3
Nadal nie działa.

W GE mam tak:
[Obrazek: e9wvaf.jpg]

W map.xml mam tak:
Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

W modDecs.xml mam tak:
Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

Czy ja coś robię nie tak?
Farming Simulator 19
Xbox One X
 
#4
Pokaż cały modDesc na http://www.pastebin.com
 
#5
https://pastebin.com/mzevWgWe
Farming Simulator 19
Xbox One X
 
#6
Z tego co widziałem to dla TipTrigger nie trzeba dodawać w GE atrybutu bo jest ten "index", może zobacz bez tego.
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Nie działa... trudno

A wiesz może dlaczego nie mogę "malować" teksturą zagrody świń (to błotko)? Przenoszę zagrodę w inne miejsce i nie mogę tej tekstury tam położyć, nic się nie dzieje jak maluję.
Każda inna tekstura działa, a ta nie. Co ciekawe, w innych miejscach tekstura działa.

I mam też drugi problem, ze słomą w zagrodzie u świń. Ustawiłem ją tuż pod ziemią ("strawPlanes") i ustawiłem atrybut w pig_husbandry dla min i max. I nie działa :/ 
Farming Simulator 19
Xbox One X
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  wydanie mapy Paw3ll 2 156 09-18-2018, 21:20
Ostatni post: Paw3ll
  wydanie mapy Paw3ll 2 212 09-17-2018, 05:52
Ostatni post: Paw3ll
  przeniesienie mapy na większą karte 8MG 8 218 09-02-2018, 07:31
Ostatni post: 8MG
  Szukam mapy 6Majster9 3 236 08-28-2018, 13:11
Ostatni post: 6Majster9
  Wymagania mapy Ataven 3 193 08-18-2018, 17:00
Ostatni post: user12
  Tworzenie/ edycja mapy radkus25 0 177 08-02-2018, 10:07
Ostatni post: radkus25
  Odchudzanie mapy XEnter 2 215 08-01-2018, 12:21
Ostatni post: XEnter
  Usuwanie obiektów z mapy sbk 7 250 07-25-2018, 17:47
Ostatni post: user12
  jak skasować błoto z mapy? AgroMaster 2 177 07-21-2018, 14:02
Ostatni post: AgroMaster
  Edycja mapy---- Rolnik009 2 262 07-12-2018, 18:45
Ostatni post: Rolnik009



Przegląda: 1 gości

Menu