Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Kilka problemów z tworzeniem mapy
#1
Witam,

przerabiam mapę Bjornholm i mam kilka pytań. 

1. Jak zrobić aby pole startowe na którym jest posiana pszenica było użyźnione tak jak pole na Goldcrest Valley? Zmieniłem teksturę w GE na taką po nawożeniu ale to nic nie daje, pole nadal jest nie użyźnione.
2. Jak zmienić nazwy skupów na swoje, ale tak aby były przetłumaczone na wiele języków? 
Robię tak:
otwieram plik "map01.xml" i znajduję linijkę ze skupem np. <tipTrigger index="FARMER_1" stationName="station_farmer1GCV"
zmieniam stationName na np. "station_WindMill"
otwieram plik modDesc.xml i dodaję linijkę 
<l10n>
<text name="FARMER_1">
<en>Wind Mill</en>
<de>Wind Mill</de>
<pl>Młyn wiatrowy</pl>
</text>
</l10n>
zapisuję.
Następnie otwieram mapę w GE, otwieram tipTrigger danego skupu i dodaję atrybut
typ: string
name: stationName
value: station_farmer1GCV
zapisuję.

I nie działa. Why?

Jakieś pomysły?
Z góry dzięki za pomoc
 
Taka tam sobie reklama.
#2
W linijce
Cytat:<text name="FARMER_1">
musisz podać nazwę z
Cytat:stationName="XXX"
 
#3
Nadal nie działa.

W GE mam tak:
[Obrazek: e9wvaf.jpg]

W map.xml mam tak:
Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

W modDecs.xml mam tak:
Kod:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Register

Czy ja coś robię nie tak?
 
#4
Pokaż cały modDesc na http://www.pastebin.com
 
#5
https://pastebin.com/mzevWgWe
 
#6
Z tego co widziałem to dla TipTrigger nie trzeba dodawać w GE atrybutu bo jest ten "index", może zobacz bez tego.
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Nie działa... trudno

A wiesz może dlaczego nie mogę "malować" teksturą zagrody świń (to błotko)? Przenoszę zagrodę w inne miejsce i nie mogę tej tekstury tam położyć, nic się nie dzieje jak maluję.
Każda inna tekstura działa, a ta nie. Co ciekawe, w innych miejscach tekstura działa.

I mam też drugi problem, ze słomą w zagrodzie u świń. Ustawiłem ją tuż pod ziemią ("strawPlanes") i ustawiłem atrybut w pig_husbandry dla min i max. I nie działa :/ 
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Szukam Mapy Marcin K 8 342 05-06-2018, 08:12
Ostatni post: TheDamian5435
  Wgrywanie Mapy Szymon Kowalczuk 9 154 04-30-2018, 21:45
Ostatni post: Ziuta
  Bład podczas proby otwarcia mapy FS17_Gamsting w GE Welcio17 11 293 04-28-2018, 18:29
Ostatni post: Misio
  Zmiana mapy na istniejącym save Patryk Chycek 4 256 04-20-2018, 13:50
Ostatni post: Patryk Chycek
  Jak zgrać budynki z innej mapy z drzwiami? AgroMaster 3 248 04-07-2018, 12:03
Ostatni post: Ziuta
  Pytania w spr mapy AgroMaster 2 372 04-05-2018, 21:15
Ostatni post: AgroMaster
  Szukam mapy. Osaa01 0 318 04-01-2018, 18:40
Ostatni post: Osaa01
  Szukam mapy LevisPL 0 249 03-29-2018, 14:27
Ostatni post: LevisPL
  szukam mapy Av3nida 8 406 03-22-2018, 16:54
Ostatni post: Av3nida
  Szukam mapy Igor Ślusarczyk 0 180 03-16-2018, 20:20
Ostatni post: Igor Ślusarczyk



Przegląda: 1 gości

Menu