Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Eksport z GE.
Witam mam problem.
Dlaczego jeżeli eksportuje z GE obiekt i wybieram "Export Selection with Files" to nie eksportuje mi tekstur?
Kiedyś było wszystko okej i teksturki też miałem.
Miał ktoś podobny problem?

Taka tam sobie reklama.
Albo stawiasz w nazwie polski znak a, ę itp. albo nie robisz folderu do eksportu tylko eksportujesz i gdzie popadnie i część plików zostaje przeniesiona w inne miejsce.
Otwórz mapę zaznacz ze scenografii budynek, dodatek, rzecz do eksportu , klikasz eksport ze wszystkimi plikami otwiera ci okno
tworzysz nowy folder np Obora i tam pod taką samą nazwa eksportujesz , w ge wyskoczy komunikat klikasz Tak
Otwórz plik i3d eksportowanego budynku za pomocą notatnika i dla pewności sprawdź ścieżki files gdzie sa ulokowane jesli gdzie indziej zmień po prostu dojście to wszystko.

(10-31-2017, 11:24)alientv napisał(a): Albo stawiasz w nazwie polski znak a, ę itp. albo nie robisz folderu do eksportu tylko eksportujesz i gdzie popadnie i część plików zostaje przeniesiona w inne miejsce.
Otwórz mapę zaznacz ze scenografii budynek, dodatek, rzecz do eksportu , klikasz eksport ze wszystkimi plikami otwiera ci okno
tworzysz nowy folder np Obora i tam pod taką samą nazwa eksportujesz , w ge wyskoczy komunikat klikasz Tak
Otwórz plik i3d eksportowanego budynku za pomocą notatnika i dla pewności sprawdź ścieżki files gdzie sa ulokowane jesli gdzie indziej zmień po prostu dojście to wszystko.

Zrobiłem tak jak mówisz i niestety nie dało to żadnego efektu. Sad

więc musisz robić błąd lub obiekty sa zabezpieczone albo przeinstaluj ge

Nie wiem muszę ręcznie tekstury kopiować. Sad

1. odinstaluj grę
2. odinstaluj ge
3. wyczyśc rejestr
4. zainstaluj grę
5. zainstaluj najnowsza wersję ge na dysku systemowym
mapę edytuj z pulpitu z folderu o nazwie mapa

Taka tam sobie reklama.
@alientv a co ma gra do tego? nie ma potrzeby niczego reinstalować.....

Otwórz i3d w którym jest wyexportowany model i w sekcji <Files> są ścieżki do wszystkich plików (m.in. textur). Dzięki temu znajdziesz gdzie są te np. textury

(10-31-2017, 13:20)AgroDreamLiner napisał(a): @alientv a co ma gra do tego? nie ma potrzeby niczego reinstalować.....

Otwórz i3d w którym jest wyexportowany model i w sekcji <Files> są ścieżki do wszystkich plików (m.in. textur). Dzięki temu znajdziesz gdzie są te np. textury

Wiem o tym. No dzięki temu wiem gdzie są odpowiednie tekstury i przenoszę je ręcznie. Ale wygodniej byłoby gdyby GE z automatu je eksportował razem z obiektem. Kiedyś tak robił a dopiero teraz coś się popsuło. A i pytanie. Czy w GE można zresetować ustawienia wszystkiego a nie tylko okien?

Jak zresetować? Próbowałeś może ze skopiowaniem pliku editor.xml z folderu głównego ge do C:/Users/(nazwa użytkownika)/AppData/Local/GIANTS_Editor_(wersja ge)?

Dobra dzięki za pomoc. Jakoś będę sobie radził Smile