Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

problem ze świniami przy tworzeniu mapy
#1
Exclamation 
Witam podczas tworzenia mapy napotkałem bardzo poważny problem już nie mam pomyslu jak go naprawić i kieruje się z prośbą o rade do was mianowicie ustawiłem wszystko u świń koryta miejsce składowania obornika i brudzenia lecz przy testach świnie chodzą ładnie jedzą piją wode lecz nie pojawia się pasza poza korytem(nie brudzą) nie tworzy się obornik ani gnojowica no i nie rozmnażają się a w logu takie błędy : 
C:/Users/laptop/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/MapaZmodem/maps/map01.i3d (679.30) ms
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/animals/AnimalHusbandry.lua (153) : indexToObject
  dataS/scripts/animals/AnimalHusbandry.lua (26) : load
Index: 6
Warning (physics): Add trigger callback failed, object dirtAreas is not a physics trigger.
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/animals/AnimalHusbandry.lua (244) : indexToObject
  dataS/scripts/animals/AnimalHusbandry.lua (26) : load
Index: 5
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua (122) : indexToObject
  dataS/scripts/objects/AnimatedObject.lua (20) : load
Index: 9 
z góry wielkie dzięki za pomoc
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Pomieszałeś pozycje na liście indexów od tych triggerów, koryt i obszarów od zwierząt, albo/i przeskalowałeś jakiś obiekt fizyczny (a tego robić nie wolno).
 
#3
Moglbys dokladniej wyjasnic jak to nalezy naprawic  ? Wystarczy przesunac w ge na te indeksy co sa oznaczone jak otwieram i3d w notatniku  ?

Skalowalem tylko widok slomy bo za duzy byl
 
#4
Musisz porównać strukturę z oryginalną mapką, najlepiej eksportować z niej całą grupę od zwierząt i importować na swoją mapę i nic nie usuwać/kopiować/wklejać/przestawiać.
 
#5
mam eksportować tylko świnie czy też krowy i owce które działają dobrze ?

Ok dzięki wielkie za pomoc lecą repki problem już rozwiązany , powód: usunąłem oryginalny silos na obornik co spowodowało przesunięcie indexów o jeden w górę gdy wróciłem go tam gdzie był problem się rozwiązał a błędy zniknęły dzięki za pomoc
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z instalacja Kamil99 1 231 07-20-2020, 20:02
Ostatni post: Ziuta
  Problem z kluczem produktu do: FS17 Oficjalny dodatek 2 Snoper Smokio 3 532 07-01-2020, 14:55
Ostatni post: Ziuta
  Problem z mapą Kacper0345 1 1,036 04-25-2020, 13:00
Ostatni post: ninjafarmer404
  xbox one + win 10 wspólna gra problem mateuSZostek 2 1,017 04-16-2020, 02:36
Ostatni post: mateuSZostek
  Problem mikarek2002 4 1,381 02-15-2020, 15:12
Ostatni post: mikarek2002
  problem z modyfikacjami Tony_Stark 1 1,215 12-27-2019, 11:19
Ostatni post: krys239
  Problem z modem Season mateuszkasiek 0 1,355 12-06-2019, 13:22
Ostatni post: mateuszkasiek
  Problem z trawą zajawkowiecone 0 1,431 12-04-2019, 23:48
Ostatni post: zajawkowiecone
  Problem z grom jakob4721 4 1,655 10-07-2019, 18:09
Ostatni post: AgroTeamRychnowo
  problem z podnosnikiem 8MG 2 1,023 09-05-2019, 10:21
Ostatni post: 8MG



Przegląda: 1 gości

Menu