Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

eksportowanie GE do blendera
Wink 
witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wyeksportować model z GE do blendera. Już próbowałem ale bez tekstur sie eksportowało. I tu pytanie czy tak ma być czy coś źle robiłem. za pomoc dziękuję .Big Grin

Taka tam sobie reklama.
(11-14-2017, 16:47)TypowyKowalski napisał(a): witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wyeksportować model z GE do blendera. Już próbowałem ale bez tekstur sie eksportowało. I tu pytanie czy tak ma być czy coś źle robiłem. za pomoc dziękuję .Big Grin

GE tak ma. Do obj. eksportuje bez tekstur. Mogliby wreszcie to naprawić.

(11-14-2017, 16:59)jerzol napisał(a):
(11-14-2017, 16:47)TypowyKowalski napisał(a): witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wyeksportować model z GE do blendera. Już próbowałem ale bez tekstur sie eksportowało. I tu pytanie czy tak ma być czy coś źle robiłem. za pomoc dziękuję .Big Grin

GE tak ma. Do obj. eksportuje bez tekstur. Mogliby wreszcie to naprawić.

To nie błąd a zamierzone działanie, GE umożliwia eksport jedynie do OBJ i służy to do konwertu terenu w głównej mierze. Zapewne ma to zapobiegać edycji modeli z gry, ci co będą chcieli i się znają to stracą jedynie więcej czasu na "odtworzenie" wyglądu modelu, ci co zobaczą że model jest w całości i bez texti dadzą sobie spokój.

aha czyli jeżeli wyciągne już ten model to musze teksturki po prostu narysować od nowa ?

(11-14-2017, 17:56)TypowyKowalski napisał(a): aha czyli jeżeli wyciągne już ten  model to musze teksturki po prostu narysować od nowa ?

"Rysować" nie musisz. Siatka UV modelu się nie zmienia. Musisz po prostu w Blenderze na nowo przypisać pliki już istniejących tekstur do odpowiednich części modelu.

ok dzięki za pomoc Smile

Taka tam sobie reklama.