Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

FS 17 Edycja Platinum - "Od nędzy do piniędzy"
Video 

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.

Odpowiedz
Stara poszła na emeryturę teraz rządzi JCB i przyczepa Bandit Smile

Udało się sporo zarobić na zaadoptowanych łąkach. Wobec tego cała kasa pójdzie na inwestycje w pola. Tak się składa, że duże pole obok farmy ma gotowe do zbioru ziemniaki, więc trochę ich będzie. Jak wszystko przebiegnie zgodnie z planem to za kasę uzyskaną ze zbiorów na nowych polach kupię owce Smile

Zgodnie z planami udało się kupić pola 3,4 i 5 za około 500 tysięcy! Czy się opłaciło? Zobaczymy jak przyjdzie popyt i wszystko sprzedam. Obecnie na polach znajduje się pszenica, więc również liczę na spory przypływ pieniędzy. Poza tym trawa już rośnie i chyba ponownie ją sprzedam. To co się uda zarobić zainwestuję w owce Smile

Tym razem postawiłem na pszenicę poza jednym małym polem, na którym czeka na zbiór kukurydza. Oczywiście sprzedam jeszcze słomę i coś tam jeszcze wpadnie.

Jak widać udało mi  się zakupić dość fajną prasę. Oczywiście jest to mod Smile W przypadku słomy użyłem moda na przyczepę autoload. Dzięki tym zabiegom dość sprawnie zarobiłem 180 tys. za słomę w kostkach! Kolejny krok to mała akcja kiszonka z kukurydzy i zakup nowego siewnika, bo pola już czekają. Gdy tylko cena będzie odpowiednia sprzedam zapasy ziemniaków.

Odpowiedz
Tym razem postawiłem na wynajęty zestaw marki CLAAS. Nie ukrywam, że w przyszłości chyba taki zakupię Smile Kiszonka sobie dojrzewa a ja zastanawiam się nad zakupem nowego siewnika i być może ciągnika. Będę celował w coś między 200 a 300 KM pod kątem siewnika HORSCH'a. Teraz tylko czekam na popyt ziemniaczany i lecę z hodowlą owiec. Tak się zastanawiam, czy już sobie nie przygotować zapasów trawy na ten cel.

W końcu doczekałem się popytu na ziemniaki! Oprócz tego zarobiłem trochę na kiszonce i w efekcie tego wszystkiego udało się rozpocząć hodowlę owiec. Dokupiłem jeszcze kilka i obecnie mam 50 sztuk. Teraz tylko czekać aż palety zapełnią się wełną. Jak uda mi się coś odłożyć, to po żniwach rzepaku kupuję ładowacz teleskopowy do zagrody owiec. 

Stanąłem przed wyborem uniwersalnego ładowacza czołowego. Który będzie odpowiedni na farmę i do owiec ?

Wybór padł na CASE'a Smile Polecam!   

Postanowiłem wykorzystać obszar niedaleko zagrody owiec. Z racji tego, że rosło tam kilka drzew, to musiałem się ich pozbyć.

Teraz tylko orka i ponowny siew trawy. Nadmiar po sianokosach oczywiście sprzedam. Do tego udało się trochę zarobić na rzepaku i soi. Podsumowując do dyspozycji będę miał dobre 500 tys. Tak, czy siak szykuje się jakiś zakup Smile

Odpowiedz
Zdecydowałem się na dokupienie drugiego kombajnu a wybór padł na Rostselmash RSM 161. Był konkurencyjny pod względem zasięgu roboczego i ceny. Poza tym vmax to 40 km/h, więc będzie idealny do przemieszczania się między polami. Żniwa na dwa kombajny to czysta przyjemność.

Trawa, którą zasiałem przeznaczona będzie dla owiec. Tymczasem dopóki mam jej zapasy postanowiłem trochę zarobić. Do tego sprzedaż soi i może ruszę na zakupy.

Przedstawiam Wam pierwszą˙ maszynę z nowiutkiego dodatku ROPA DLC do FS17. Czy opłaca się zakupić ten dodatek? Zdecydowanie tak i nie zastąpią go żadne mody ani nawet sam Holmer. Osobiście nie żałuję zakupu i do czasu premiery FS19 na pewno się przyda. W kolejnym odcinku pokażę Wam załadunek buraków cukrowych przy pomocy ROPA MAUS 5.

Link do DLC GIANTS: Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Link do Steam: Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.

"Mysz" spisała się na piątkę! Udało się wywieźć wszystkie buraki cukrowe a dzięki tej maszynie poszło dość sprawnie. Aczkolwiek cena buraków nie powala i średnio opłacało się je zebrać. Tak czy siak, wyszedłem na swoje a to jest najważniejsze. Teraz trzeba sprzedać trawę w biogazowni, bo już jest gotowa Smile   

Odpowiedz
fajne filmy Smile
Polecam innym ale nie chcą oglądać. Szkoda

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
(03-30-2018, 09:21)farmingowykoks1337 napisał(a): fajne filmy Smile
Polecam innym ale nie chcą oglądać. Szkoda

Dzięki wielkie Smile
Zarobiłem trochę grosza to teraz trzeba pomyśleć o zakupach.

Ciekawe jakby się grało w FS-a w rzucie izometrycznym Smile Coś jakby stuningowany Farm Manager. Całość zarządzana z góry przy pomocy myszki z możliwością przejęcia kontroli nad daną czynnością. Wskazywanie myszką miejsca w które ma się udać ciągnik + czynności do wyboru.

Szybkie wykopki przy użyciu 2 kombajnów z DLC ROPA. Jako wspomaganie kombajn GRIMME. Po sprzedaży ziemniaków, trawy oraz wełny trzeba zastanowić się w co, by tu zainwestować Wink

Okazuje się, że trawa potrafi przynieś niezły zastrzyk gotówki! Dodatkowo jeśli jest, to trawa w belach, to można już mówić o potężnej kasie. Dozbieram fundusze do 1.000.000 Euro i lecimy na zakupy. Na pewno pora na większy kombajn bo wszystkie pola obsiałem zbożem. W następnej kolejności chciałbym kupić większy rozsiewacz lub opryskiwacz. Jak starczy funduszy to może pojawi się opcja ciągnika, ale pomyślę jeszcze nad tym. Być może zamiast ciągnika pora pomyśleć o zrobieniu zapasów pod kątem hodowli krów? Na pewno dokupię więcej owiec. Mam też dość ciekawy pomysł na modernizację całej farmy, ale wszystko w swoim czasie Smile 

Nooo... teraz to ja mogę żniwować Wink

Odpowiedz

Dwa potwory w akcji Smile

Transformers do prasowania Smile

Przebudowę farmy czas zacząć! W pierwszym odcinku robię porządek z drzewami.

Odpowiedz

Najwyższy czas się solidnie przygotować do hodowli krów. Planuję na start jakieś 50 sztuk.

Odpowiedz

Przegląda: 1 gości

Menu