Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Multiplayer widzi co innego na mapie niż ja (zboze)
#1
Witam. Jak gram na multi we 2, ja tworzę grę i widzę jak zboże ma pierwszą fazę jasną zieloną, na polu jeszcze nic nie wschodzi a ten drugi gracz ma takie powycinane miejsca. Tu widać pierwszą fazę wzrostu tu nie widać wogóle zboża.  Jak to naprawić bo to jest wpieniające. Gramy konkurencyjne a on nie widzi zboża, albo na odwrót? Czy to błąd synchronizacji czy co. Na 2 rożnych mapach tak mamy.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Macie aktualną wersję gry??
To się często dzieje jak się gra na przyspieszonym czasie (od x15 wzwyż) lub/i przyspiesza się czas bardzo szybko (jakimś modem np) żeby np. pominąć noc, a w dodatku ma się kiepskiego neta.
Możliwe też że mapa ma błąd, ale jak macie tak na kilku to może też być wina jakiegoś modu, albo to co wyżej napisałem.

Teoretycznie powinno się to naprawić przy kolejnej fazie wzrostu, a co do pustych placy to wystarczy wjechać na taki pojazdem to się pojawi zboże.
 
#3
Właśnie gramy na x15 może dla tego. Z log wynika ze nie ma żadnego error.
 
#4
Panowie czy to normalne jak na multi jeden widzi pole dojrzałe i jak jedzie kosić to cześć pola zmienia się w inną fazę wzrostu. A drugi widzi że jest całość jeszcze nie dojrzała. Co z tym jest Wpieniające to jest bo nie wiadomo kiedy kosić. Macie takie problemy?
 
#5
Nie, patrz co napisałem wyżej...
 
#6
(11-27-2017, 10:05)Ziuta napisał(a): Nie, patrz co napisałem wyżej...

Widziałem co pisałeś. W logu erroru nie mam. A może wiesz jakie mody taki problem mogą powodować?
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Bardziej stawiam na to że gracie na dużym przyspieszeniu czasu i macie kiepskie nety przez co gra nie nadąża synchronizować danych.
 
#8
16mb i 100mb to chyba styka
 
#9
Jeśli macie takie nety no to pozostaje, albo za szybki czas gry, albo jakiś mod (możecie wywalić wszystkie i sprawdzić na waszej mapie bez modów jak się nie poprawi to możliwe też że coś w mapie jest popsute (może ma jakieś skrypty dodatkowe). Błąd ten pojawiał się też na oryginalnych mapach po pojawieniu się FS13, ale później już tego nie widziałem (patch poprawił to).
 
#10
(11-27-2017, 14:59)Ziuta napisał(a): Jeśli macie takie nety no to pozostaje, albo za szybki czas gry, albo jakiś mod (możecie wywalić wszystkie i sprawdzić na waszej mapie bez modów jak się nie poprawi to możliwe też że coś w mapie jest popsute (może ma jakieś skrypty dodatkowe). Błąd ten pojawiał się też na oryginalnych mapach po pojawieniu się FS13, ale później już tego nie widziałem (patch poprawił to).
Ok dzieki za info
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Multiplayer KubEs 1 356 08-22-2019, 15:25
Ostatni post: Ziuta
  Białe Tekstury Na Mapie oskarolbrych 8 1,074 07-18-2019, 16:54
Ostatni post: Rusheer
  Problem z bramami na mapie Fudzo16 0 1,178 12-02-2018, 22:14
Ostatni post: Fudzo16
  Multiplayer BigorUP 0 420 11-23-2018, 14:33
Ostatni post: BigorUP
  Czarna Woda na mapie pomocy :( stoczko19255349 0 486 09-18-2018, 09:19
Ostatni post: stoczko19255349
  zboże z silosów Szysiu 2 461 08-28-2018, 13:26
Ostatni post: Szydar
  [SzukamMultiPlayer Szym 5 944 08-22-2018, 08:10
Ostatni post: Cashowski
  sprzedaż słomy na mapie Lipinki niemotko1 0 479 08-15-2018, 18:40
Ostatni post: niemotko1
  [SzukamMultiPlayer Szym 0 435 07-22-2018, 13:12
Ostatni post: Szym
  Problem z multiplayer FilipPlayer 54 (FilipPlayer54) 0 458 07-15-2018, 21:27
Ostatni post: FilipPlayer 54 (FilipPlayer54)



Przegląda: 1 gości

Menu