12-09-2017, 16:12
gram obecnie na mapie FS17_MIG_MadeInGermany mapa bardzo duża i wyjątkowo ciekawa przynajmniej dla mnie.przeglądnełem mapke w giants editorze i wynalazłem kilka ciekawych tekstur których nie spotkałem na innych mapach.tekstura nazywa się TREETANNE i wygląda jak małe drzewka lub duże krzaki
ogólnie to poszukiwałem tekstury drzew którymi można by ''malować'' w editorze ale chyba jeszcze czegoś takiego nie wymyślili.ale wróćmy do tematu ...więc tekstura działa i nawet jako tako wygląda a problem jest taki że w grze niczym jej nie można ruszyć.większość tekstur potem można jakoś zlikwidować czyli zkosić,ściąć lub choćby zaorać a tej tekstury niczym ruszyć nie moge,ot po prostu jest,przejechać przez nią można(chyba nie ma kolizji albo cosik takiego,niestety nie znam się na tym)myślałem że wykorzystam tę teksture do zrobienia ''ala lasu'' ale skoro nie można jej ruszyć to nic z tego.pisząc o ''lesie''niekoniecznie codzi mi o typowy las do wycinki,może być tekstura lasu który w razie jak żle ustawie to w grze będe mógł go częściowo zlikwidować--np.zaorać(coś takiego było chyba w fs 2011 na mapie zdunuwek
może coś żle zaznaczam w edytorze bo prosty człowiek jestem
ale gdyby ktoś miał jakiś pomysł albo rade to będe bardzo wdzięczny

może coś żle zaznaczam w edytorze bo prosty człowiek jestem