Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

FIFA 18 Kariera Menadżera
POCZĄTEK
W lipcu 2017 roku zostałem menadżerem drużyny z Premier League - West Bromwich Albion. Na samym początku otrzymałem zaproszenie na turniej przedsezonowy. Wybrałem "Puchar Starego Kontynentu". Mój zespół został przydzielony do grupy A razem z: Chaves, Galatasaray i 1.FSV Mainz 05. Potencjalną nagrodą za ten turniej była kwota w wysokości 7 600 000mln.
PIERWSZE DZIAŁANIA.
Budżet transferowy wynosił 48 000 000. Został zakupiony przez poprzedniego menadżera Grzegorz Krychowiak za 12 000 000, który tylko siedział na ławce w PSG. Podjąłem takie działania transferowe:
Arkadiusz Milik (Napoli) - niestety nie chciał się przenosić.
Gelson Martins (Sporting)- kosztował nas 32 500 000. Otrzymał kluczową rolę, oraz kontrakt na 4 lata. Jego klauzula odstępnego wynosi 71 400 000. Wynegocjowałem płacę o wysokości 27 000 oraz premię za podpis o wysokości 380 000. Za 15 występów zawodnik otrzyma 440 000.

Wysłałem również łowcę talentów.

TURNIEJ PRZEDSEZONOWY
Pierwszy mecz rozegraliśmy piątego lipca w środę. Naszym rywalem było Galatasaray. Skład West Bromu wyglądał następująco:
Napastnik- Rondón
Pomocnicy- Rodriguez, Livermore, Krychowiak, Martins, Barry
Obrona- Gibbs, Evans, Hegazi, Nyom
Bramkarz- Forest.

Oto relacja z tego meczu.

West Bromwich Albion - Galatasaray
10 min. gol Martins (WBA)
Poł. WBA 1-0 Gal
81 min. Brunt za Rodrigueza
KM. WBA 1-0 Gal
Zawodnik meczu- Gelson Martins.

Nikt nie spodziewał się takiego wyniku. Jednak West Brom zdominował na boisku Galatasaray.

Drugi mecz zagraliśmy dziewiątego lipca w niedzielę. Tym razem graliśmy z 1.FSV Mainz 05. Skład był taki sam.

Relacja z meczu

1.FSV Mainz 05 - West Bromwich Albion
6 min. gol Livermore (WBA)
16 min. gol Rodriguez (WBA)
Poł. M05 0-2 WBA
72 min. Bell za Donatiego (M05)
73 min. Chadli za Rodrigueza (WBA)
84 min. Berggreen za Gbamiego (M05)
KM. M05 0-2 WBA

Relacje w szatni poprawiły się. Każdy myślał o trzecim, już ostatnim, meczu z Chaves.

No i nadeszła środa dwunastego lipca. Mecz o wyjście z grupy z Chaves. "Jeżeli coś jest dobre, nie zmieniaj tego", więc skład pozostał taki sam.

Relacja z meczu:

WBA - CHA
13 min. gol Rondón (WBA)
Poł. WBA 1-0 CHA
47 min. Rondón (WBA)
KM WBA 2-0 CHA

Świetna passa zespołu! Dzięki staraniom wszystkich zawodników dostaliśmy się do półfinału tego turnieju! W dodatku, najlepszy zawodnik dzisiejszego meczu, Rondón, otrzymał kartę w formie, która jest widoczna poniżej:
[Obrazek: f5498e0c47fcd40a28ebff1609ad216c_orig.jpg]

Ale nie ma co się zabawiać. Następny mecz gramy z Málaga CF, która do łatwych zespołów nie należy.

NOWY?
Przed meczem z Málaga CF razem z moim zastępcą szukaliśmy zawodnika, który wzmocniłby linie pomocy. W końcu znalezliśmy tego odpowiedniego. Był to Pizzi. Zawodnik klubu Benfica. Złożyliśmy ofertę o wysokości 28 800 000, którą zarząd tego klubu od razu przyjął. Następnego dnia zawodnik przyleciał do mnie, by ustalić warunki jego kontraktu. Wynegocjowałem takie warunki:
Rola- Kluczowy
Długość kontraktu- 2 lata
Klauzula odstępnego- X
Płaca- 23 000
Premia za podpis- 1 500 000

KONIEC PRZYGODY...
Niedziela szesnastego lipca. Dla innych- dzień jak co dzień. Dla nas - walka o finał.

West Bromwich Albion - Málaga CF

33 min. González ([b][b]Mál)[/b][/b]
[b]Poł. WBA 0-1 [b]Mál[/b][/b]
[b][b]56 min. gol Rolán ([b]Mál)[/b][/b][/b]
[b][b][b]68 min. Keko za Jony ([b]Mál)[/b][/b][/b][/b]
[b][b][b][b]76 min. Rosales za Cifu ([b]Mál)[/b][/b][/b][/b][/b]
[b][b][b][b][b]KM WBA 0-2 [b]Mál[/b][/b][/b][/b][/b][/b]

[b][b][b][b][b][b]Tak o to zakończyliśmy ten turniej. Zawodnicy [b]Malagi zdominowali nas. Teraz trzeba wymazać sobie z głowy tą porażkę. Należy przygotować się do meczu otwarcia Premier League, który odbędzie się 12.08.2017 w sobote. Zagramy wtedy z Bournemouth.[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]

[b][b][b][b][b][b][b]Dziękuję Ci, jeżeli przeczytałeś cały ten tekst! Więcej za nie długo! Smile[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.

Przegląda: 1 gości

Menu