Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

PopielarniaV1
Cześć
Chciałem wam pokazać kawałek mojej pracy oraz czasu. 
Mapa ukończona może w 15%, wstrzymywana wiele razu na długie okresy czasu z powodu szkoły oraz braku wenty twórczej. 
Mam nadzieje że ta sytuacja się zmieni w najbliższym czasie..  Big Grin
Coś o mapce: Jest to mapa wzorowana na jednej z wsi na Lubelszczyźnie, o terenie pagórkowatym z licznymi długimi polami, oraz lasami. 
Tworzona tak aby jak najlepiej otworzyć polski klimat. Wink
Zdj: https://zapodaj.net/5ff2d74ad9854.jpg.html

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Z jednej foty, to tak jakby z fusów wróżyć  Tongue . Dużo wywnioskować się nie da. Ale założenia i kierunek jak najbardziej słuszne  Shy . Czekamy na dalsze relacje z postępów w pracy. Napisz też coś więcej: wielkość (rozmiar podstawki, mniejsza, większa), czy będzie ruch AI, kupowane pola, ilość skupów itp, itd. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pracy  Big Grin

Odpowiedz
[Aktualizacja 02.02.2018]
Postępy na mapie: 
- Wszystkie lasy już zrobione 
- Skończony teren (ewentualnie małe poprawki)
- Dodane kupowanie pól

Odnośnie pytań: 
Mapa będzie wielkości podstawki
Posiadać będzie około 3 skupów zboża + tartak
3 gospodarstwa z różnymi zwierzętami: 1 małe i 2 średnie
Będzie ruch uliczny 
Gospodarstwa będą posiadać modele mojego wykonania ale nie tylko ( aktualnie nad tym pracuję, staram się jej wykonać jak najlepiej ale dopiero się uczę, więc chwile może to potrwać) 
Aktualnie na mapie znajdują się początkowe modele, nic więcej. Myślę, że jutro powinienem ukończy modelowanie jednego z budynków więc zabiorę się za 1 gospodarstwo. 

[Obrazek: jq01z0r3rvtb.png]
Widok pól z pda
[Obrazek: a58bx9frb3vp.png]

Odpowiedz
No i piękna mapka się zapowiada Smile Myślę, że parę godzinek na niej pęknie Smile Trzymaj tak dalej, tylko pamiętaj o odpowiednim ustawieniu pól względem krawędzi mapy (równolegle), bo wielu mapmakerów zapomina o tym i po posadzeniu np ziemniaków tekstury uprawy sobie, a rzędy roślin sobie - najczęściej na ukos. No i głupio to wtedy wygląda. Pozdrawiam i czekamy na dalsze postępy.

Odpowiedz
zapowiada się ciekawie, czekam na więcej zdjęć i wyrażam cichutką nadzieję że zmienisz chociaż teksturę rzepaku (ta stockowa jest paskudna do potęgi)

Odpowiedz
No jest nieźle. Smile

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.

Przegląda: 1 gości

Menu