Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Dalej nie widać
#1
Witam.
Czy ktoś mi powie, czemu tak słabo widać roślinność daleko, w innych stronach jest tak samo, goła ziemia :/ Na blisko widać zboża, trawę, a dalej tylko płaska ziemia
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
Które ustawienie odpowiada za to?
Mam ustawienia na Bardzo Wysokie (Oryginalnie) i tak mało widać dalej
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Jak masz ustawioną odległość rysowania roślin?
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#3
Nie wiem czy za to nie odpowiada ustawienie "Tesla objętościowa"
 
#4
(01-23-2018, 16:56)agRush2k napisał(a): Jak masz ustawioną odległość rysowania roślin?

180%

(01-23-2018, 17:42)shark666 napisał(a): Nie wiem czy za to nie odpowiada ustawienie "Tesla objętościowa"
też 180% chyba
 
#5
A jak zwiększysz odległość rysowania roślin to czy nie będzie lepiej?
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#6
Jest tak samo, dałem na 200% odległość rysowania roślin
A czy może być to wina mapki? Górale v5
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Zwiększ odległość rysowania roślin/terenu i powinno być git.
 
#8
(01-23-2018, 18:28)Raoth napisał(a): Zwiększ odległość rysowania roślin/terenu i powinno być git.

Nie, nie działa
 
#9
No nie wiem o co ci dokładnie chodzi bo nie zaznaczyłeś na fotce, ale od 1 FSa są pewne etapy renderowania roślinności, po co ci widzieć zboże które jest 500m od ciebie... To ma na celu zmniejszenie użycia podzespołów (żebyś zaś nie latał i pisał czemu mam 20FPS...), widać w oddali pole i kolor danego zboża i tyle starczy.
 
#10
(01-23-2018, 20:55)Ziuta napisał(a): No nie wiem o co ci dokładnie chodzi bo nie zaznaczyłeś na fotce, ale od 1 FSa są pewne etapy renderowania roślinności, po co ci widzieć zboże które jest 500m od ciebie... To ma na celu zmniejszenie użycia podzespołów (żebyś zaś nie latał i pisał czemu mam 20FPS...), widać w oddali pole i kolor danego zboża i tyle starczy.

Nie, nie latałbym i bym sie nie pytal czemu mam 20FPS...
Ale dzięki za wyjaśnienie chodzi o renderowaniu roślinności
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Mapy nie widać w MP kubacz2 0 473 12-28-2017, 15:33
Ostatni post: kubacz2
  Farming Tablet: Nie widać napisów AgroMaster 0 532 08-10-2017, 08:27
Ostatni post: AgroMaster
  Nie widać trawy GE 7.0.2 Querex 2 1,180 04-21-2017, 12:25
Ostatni post: Rusheer
  Nie moge odkryc dalej kiszonki Arek Zawadzki 6 2,583 02-06-2017, 07:56
Ostatni post: Frugo_Memphis
Wink W FS 17 nie widać drzew ani trawy. WojtasiKxRolnikᴴᴰ Agriculture 2 962 01-12-2017, 18:03
Ostatni post: WojtasiKxRolnikᴴᴰ Agriculture
  Multiplayer: Nie widać serwera kolegi Wodzu26 9 12,988 11-21-2016, 23:20
Ostatni post: Wodzu26
  Nie widać Dedyka mccormick2000 2 822 11-12-2016, 22:07
Ostatni post: mccormick2000
  Nie widać zainstalowanej mapy kamil_2704 0 733 10-29-2016, 17:19
Ostatni post: kamil_2704
Shocked Nie widac serwerów waystooner 5 2,043 08-30-2016, 22:01
Ostatni post: waystooner
  Nie widać wapna, gnoju, gnojówki. |U-R-S-U-S| 4 1,028 07-31-2016, 19:51
Ostatni post: |U-R-S-U-S|



Przegląda: 1 gości

Menu